جهش گردشگری اردبیل در سال 98

طی دو سال اخیر، اردبیل توانسته به قطب گردشگری کشور تبدیل شود و رشد قابل توجه سفر گردشگران خارجی و داخلی را تجربه کند.

به‌گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، اردبیل بیش از ۳هزار جاذبه طبیعی و تاریخی ازجمله ۱۴ قله با ارتفاع بالای ۳هزار متر، زمین گرمایی، پنج جنگل، بیش از ۴۰ تالاب و تنها دریاچه درون‌شهری طبیعی است.

از این تعداد ۱۰۷۳  مورد به ثبت ملی و مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی به ثبت جهانی رسیده است.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تعدد جاذبه‌ها و معرفی مطلوب آن موجب شده تا با رشد مراجعه به استان مواجه شویم.

نادر فلاحی با بیان اینکه آمار دقیق حضور و ماندگاری گردشگران صرفاً از طریق فروش بلیت و پذیرش در مراکز اقامتی امکان‌پذیر خواهد بود، اظهار کرد: «در ۹ ماه نخست امسال ۳۹۶هزار و ۱۴۰ نفر شامل ۳۸۳هزار و ۹۷۶ گردشگر داخلی و ۱۲هزار و ۱۶۴ گردشگر خارجی از موزه‌ها بازدید کردند.»

او اضافه کرد: «رشد بازدید گردشگران خارجی ۹۶.۳ درصد، گردشگران داخلی ۳۸.۸ درصد و مجموع بازدیدها ۴۰ درصد است.»

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان آمار بازدید از پل معلق مشگین‌شهر طولانی‌ترین پل قوسی خاورمیانه از ابتدای امسال ۳۵۰ هزار نفر با رشد ۲۰ درصد به نسبت سال گذشته همراه بوده است.

فلاحی اظهار کرد: «آمار مراجعه به پیست اسکی آلوارس از ابتدای امسال ۵۰ هزار خودرو که با احتساب هر خودرو چهار سرنشین ۲۰۰ هزار نفر است که رقم برابری در کل سال گذشته ثبت شده است.»

رشد 19 درصدی ورود گردشگران خارجی

او با بیان اینکه آمار تردد از پایانه مرزی در ۷ ماهه امسال ۹۲۳ هزار و ۷۱۰ نفر و ورودی خارجی ۴۲۰ هزار و ۳۷۸ نفر که به نسبت ورودی خارجی مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد رشد دارد.                   

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بیان داشت: «آمار کل تردد سال گذشته پایانه یک‌میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۳۴ نفر و ورودی خارجی کل سال گذشته ۶۵۷ هزار و ۹۴۵ نفر است.»

فلاحی با اذعان به اینکه در استان ۳۳ هتل، ۹۰ هتل‌آپارتمان، ۶۸ مهمان‌پذیر، یک متل و ۶۵ بوم گردی داریم، ادامه داد: «از ابتدای امسال تا پایان آذر ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در مراکز اقامتی اقامت داشتند که به نسبت مدت مشابه سال گذشته بیش از ۴۰ درصد رشد دارد.»

او با بیان اینکه کل اقامت سال گذشته ۳  میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده است، تصریح کرد: «۱۰ آب‌درمانی در سرعین، ۱۰ مورد در مشگین و یک مورد در کوثر داریم. به غیر از این چندین آب‌درمانی سنتی مانند گاومیش گلی دایر است.»

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان افزود: «در 8  ماه نخست امسال حدود ۶ میلیون مسافر به آب‌های درمانی مراجعه داشتند. در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داریم؛ کل مراجعه سال گذشته به آب‌های درمانی نیز ۶ میلیون نفر است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1398102440

برچسب‌ها